Juhtkiri: Möllu jätkus kogu päevaks

Kristo Kivisoo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Laupäeval leidus Paide linnas tegevust hommikust kuni õhtuse Metsatölli kontserdini välja.

Järva Teataja arvates väärib üritus hinnet viis pluss. Ilmataadilt said korraldajad oma autasu, päikest täis päeva juba kätte.
Keskväljakul aset leidnud laat polnud mingi «kaltsumüük», vaid ikka tõeline laat, kus aukohal on käsitööga kauplejad.

Kuigi kohal olid ka odava riidekauba müüjad, olid kaubaletid ilusasti rühmitatud: käsitöölised troonisid keskväljakul, keda huvitas toidukraam, leidis selle kiriku tagant, kes soovis särke või pükse, leidis need Pikalt tänavalt.
Jürimöllu trump on, et see polnud ainult laat, vaid kogu päev täis üritusi, mille hulgast leidsid endale sobiva küllap kõik laadalised.

Kui midagi soovitada, siis laadaplatsil oleks võinud olla ka üks suvekohvik, kus mõnusa kevadpäikese all  kann õlut või tass kohvi rüübata ning pikast päevast jalga puhata.
Et laadamelus leidus ka mitmeid jõuproove, tasuks järgmisel aastal mõelda, kuidas toimida nii, et autasustamised üksteist segama ei hakkaks.

Jürimöllupäeva sobis hästi lõpetama karmi muusikat viljelev Metsatöll, kes meelitas spordihalli  rahvast hulgana. Lisaks pikema karvakasvuga inimestele oli Metsatölli kuulama tulnud kohalikku rahvast, mis annab kinnitust, et uus spordihall peaks ka kontsertpaigana ennast igati õigustama.

Kui rokkkontserdid paistavad sageli silma purjus publiku poolest, siis Paide publik väärib küll üksnes kiidusõnu, sest oskab rokkida ka selge peaga.
Järva Teataja soovitab Paide linna juhtidel seista hea selle eest, et aastas oleks Paide kesklinnas vähemalt kaks käsitöölaata, mis oma hea tasemega aasta-aastalt järjest rohkem inimesi siia meelitab.

Üksnes kiidusõnadega tuleb lisaks Jürimöllule meenutada ka aasta lõpul olnud jõululaata, mis samuti jäi stiilile kindlaks. Kuigi linn peab lähiaastatel püksirihma pingutama, tasuks need kaks üritust tavaks kujundada – hea algus on juba tehtud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles