Järvamaa Vapimärgi saab tänavu Arvi Niglas

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Vabariigi president Toomas Hendrik Ilves ja Järva maleva pealik major (tulevane kolonelleitnant) Arvi Niglas.
Eesti Vabariigi president Toomas Hendrik Ilves ja Järva maleva pealik major (tulevane kolonelleitnant) Arvi Niglas. Foto: Rene Riisalu/ Kirde kaitserinkonna teavituskeskus

Järvamaa Vapimärgi nõukogu otsusega saab tänavu maakonna kõrgeima autasu Kaitseliidu Järva Maleva pealik major Arvi Niglas.

Niglas pälvis maakonna kõrgeima autasu olulise panuse eest riigikaitse arengusse ja isamaalise kasvatustöö edendamisse Järvamaal.

Niglas on Kaitseliiduga seotud alates 1992. aastast, algusaastatel vabatahtliku kaitseliitlasena ja alates 1994. aastast kaadrikaitseväelasena. Aastatel 1995-2003 oli ta Kaitseliidu Järva Maleva staabiülem ja alates 2003. aastast on maleva pealik.

Major Niglast teatakse kui hea organiseerimisvõimega tugevat juhti ja usaldusväärset koostööpartnerit. Ta hindab ettevõtlikust ja algatusvõimet, toetab uudseid ideid ja panustab alati ise nii nõu kui jõuga. Leiab aega noorte jaoks, külastab neile organiseeritud üritusi ja hindab kõrgelt vabatahtlike noortejuhtide tööd. Ta on juht, kes näitab eeskuju, toetab ja tunnustab.

Panuse eest riigikaitse arendamisse on major Niglast tunnustatud mitmete Kaitsejõudude ja Kaitseliidu aumärkidega. Kaitseliidu Järva maleva asjatundliku ja oskusliku juhtimise eest on teda autasustatud Järvamaa Teenetemedaliga.

Järvamaa Vapimärki antakse välja alates 1998. aastast. Järvamaa Vapimärk on asutatud Järvamaale osutatud teenete tunnustamiseks ja see on maakonna kõrgeim autasu. Järvamaa Vapimärki annavad välja Järva maavanem ja Järvamaa Omavalitsuste Liit Järvamaa elanikele, erandina ka Eesti ja välisriikide kodanikele, kellel on eriti silmapaistvaid isiklikke teeneid Järva maakonna ees. Järvamaa Vapimärgiga on eelnevalt autasustatud 32 inimest.

Järva maavanem Tiina Oraste ja Järvamaa Omavalitsuste Liidu juhatuse esimees Kaido Ivask annavad Järvamaa Vapimärgi Arvi Niglasele üle 23. veebruaril Paide Kultuurikeskuses toimuval Eesti Vabariigi 95. aastapäeva kontsert-aktusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles