Nädal toob pehme talveilma

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Alanud nädalal püsib suhteliselt pehme talveilm. Tänast ilma kujundab Lõuna-Rootsi kohal pöörleva madalrõhkkonna idaserv.

Taevas on pilvine ja mitmel pool sajab lund, rannikul ka lörtsi. Puhub mõõdukas lõunatuul, õhutemperatuur on –2...+2 kraadi.

Eelolev ööpäev tuleb pilvine ja lumesadudega. Puhub mõõdukas lõuna- ja kagutuul. Öösel on 0...5 kraadi külma, homme päeval jääb õhutemperatuur –3...+1 kraadi piiresse.

Neljapäeval madalrõhkkond täitub. Oodata on muutliku pilvisusega ilma, kohati sajab veidi lund. Tuul on valdavalt nõrk ning puhub lõunast ja kagust.

Ööl vastu neljapäeva tuleb 4...9 ja neljapäeva päeval 2...6 kraadi külma. Reedel levib Mustalt merelt põhja suunas uus, aktiivsem madalrõhkkond. Selle ees pöördub meil tuul kirdesse ja hakkab tugevnema.

Taevas tõmbub päeva jooksul tihedamasse pilve ning Kagu-Eestist algav lumesadu levib loode suunas. Öine õhutemperatuur langeb –5...–10 kraadini, päeval tuleb 2...6 kraadi külma.

Laupäeval levib madalrõhkkond Baltimaade kohale. Ilm tuleb pilves, lumesaju ja tuisuga. Sadu võib kohati tugev olla.

Puhub mõõdukas, iiliti vali põhja- ja kirdetuul. Alles pärastlõunal pöördub tuul alates Ida-Eestist itta ning kagusse ja hakkab nõrgenema.

Laupäeva öösel tuleb 2...7 ja päeval 0...5 kraadi külma. Pühapäeval eemaldub madalrõhkkond loode suunas ja Ida-Euroopas hakkab tugevnema kõrgrõhkkond.

Öösel sajab veel mitmel pool lund, päev tuleb vahelduvalt pilves ja  vaid kohatiste sajuhoogudega. Mõõdukas tuul puhub kagust ja lõunast. Õhutemperatuur püsib ööpäev ringi –4...+1 kraadi piires.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles