Väo Paas pani jalgpallile õla alla

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koeru vana jalgpallistaadioni korrastamine.
Koeru vana jalgpallistaadioni korrastamine. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Järvamaal Koigi karjääris kaevandav OÜ Väo Paas on sõlminud MTÜ-ga Koeru Jalgpallikool sponsorlepingu.

Sponsorlepingu eesmärgiks on toetada Jalgpallikooli projekti, mille tulemusel rajatakse Koeru keskkooli kõrvale kaasaegne staadion koos jalgpalliväljakuga.

OÜ Väo Paas juhataja Veljo Haube arvates on väga oluline anda kohalikele aktiivsetele inimestele võimalus viia ellu projektid, mille tulemusel saavad noored ja ka vanemad inimesed juurde liikumis- ja sportimisvõimalusi. Seepärast otsustati toetada Koeru Jalgpallikooli ning anda neile võimalus soetada staadioni ehituseks vajalik killustik väga soodsatel tingimustel.

MTÜ Koeru Jalgpallikool on väga õnnelik, et staadioni ehitajad ja materjalide tarnijad on neile vastu tulnud, kuna staadioni ehitust planeerides olid ehitushinnad märgatavalt odavamad ning ehitus oleks ilma nende toeta võinud ka katki jääda.

Staadioni esimese etapi kogumaksumus on 78 613 eurot, millest PRIA toetus 60 000 eurot ning omaosalus 18 613 eurot. Ehituse algas möödunud aasta novembris ja muruseemne külvatakse eeldatavalt mai lõpus, mis oleks ka esimese etapi tööde lõpp.

Staadioni ehitusala on kokku üle 12 000 m2. Tööde käigus rajatakse esimeses etapis jalgpalliväljak ning kergejõustikualade aluspõhjad.

Lähitulevikus on plaanis maa-alla viia kergejõustikualalt üle jooksva kõrgepinge õhuliin. Tööde rahastamiseks on esitatud projektitaotlus Järva Arengu Partneritele Leader meetmesse. Positiivse otsuse korral soovitakse nimetatud töö ära teha veel käesoleval suvel.

Tuleviku töödeks jääb aia rajamine ümber staadioni ning kergejõustikualade katete ehitamine. Kogu staadioni hinnaks võib kujuneda alla 200 000 euro, millest omafinantseering on umbes 37000 eurot.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles