Madu jääb pidusöögita

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Erakogu

Koos poisssõbraga sai 17aastane väätsalane Kelly Tamm endale ka mao, täpsemalt pooleaastase ja ligi meetripikkuse boamao, kellele maoaasta alguse puhul pidusööki ei pakuta.

Tamm tunnistas, et algul oli keeruline uut kodulooma omaks võtta, kuid õige pea istus temagi telerit vaatama, pruuni-punasemustriline boa ümber kaela. «Maod on sama truud ja armsad koduloomad nagu koerad ja kassidki, tunnevad omainimesi ja teisi võõristavad,» ütles ta.

Pühapäeval algavat maoaastat ei tähista Kelly Tamm kuidagi. «Madu sööb iga poolteise nädala tagant, söögipäev on tal 11. veebruaril. Nii ei anna me talle sel päeval ka eraldi süüa,» selgitas ta. «Ei usu, et koera- või kassiomanikudki neid aastaid kuidagi teisiti alustavad või tähtsamaks peavad.» Boamadu võib elada kuni 20aastaseks ja kasvada kuni kolme meetri pikkuseks.

Pühapäeval kell 9.20 algab musta veemao aasta, mille puhul soovitab tähetark Igor Mang kanda lisaks mustale ka sinist, aga ka kulda, karda ja hõbedatki.

Mang on öelnud Maalehele, et just nende värvide ja toonide kandmisega läheb inimene maoaastaga ühte vibratsiooni. «See kaitseb sind ja toob välja selle, mida maoaasta tahab,» sõnab ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles