Suuri sadusid oodata pole

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Eelmise nädala lumesajud osutusid prognoositust pikemaks ja tugevamaks, sest Mustalt merelt põhja poole levinud madalrõhkkond jäi nädalavahetusel meie kohal väheliikuvaks. Paiguti lisandus paarkümmend sentimeetrit lund.

Lähipäevil hakkab ilma kujundama kõrgrõhkkond, mistõttu suuremaid sadusid enam oodata pole. Erand on vaid tänane päev, kui üle Eesti levib veel üks portsjon Mustalt merelt pärit niisket õhku.

Ilm on pilves ja lumesajuga, kohati tuiskab kergelt. Puhub mõõdukas idakaare tuul, külma on 0...3 kraadi. Homme on Loode-Venemaal tugevneva kõrgrõhkkonna mõjul pilves selgimistega ilm. Kohati võib vähest lund sadada.

Kagu- ja idatuul on sisemaal nõrk, rannikul mõõdukas. Eeloleval ööl on 1...5 kraadi külma, homme päeval jääb õhutemperatuur –3...+1 kraadi piiresse.

Neljapäeval ja reedel on Loode-Venemaa kõrgrõhkkonna lääne- ja edelaosa mõjul vahelduvalt pilves ilm. Olulist sadu pole ette näha.

Neljapäeval puhub sisemaal nõrk, rannikul mõõdukas ida- ja kagutuul. Reedel valdab kõikjal nõrk kagutuul. Öised õhutemperatuurid langevad –5...–10, kohati –12 kraadini. Päevasel ajal tuleb 2...7 külmakraadi.

Nädalavahetusel olulist ilmamuutust oodata ei ole. Jätkuvalt on meie kohal Venemaa kõrgrõhkkonna lääne- ja edelaosa. Ilm on muutlikult pilves, siin-seal võib lühiajaliselt kerget lund sadada. Öisel ajal on 4...10, pikemate selginemiste korral kohati kuni 13 külmakraadi. Päevane õhutemperatuur püsib –1...–7 kraadi piires.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles