Vastuvõtuks tulevad talendid koju

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Järva maavanema ja omavalitsuste liidu esimehe vabariigi aastapäeva vastuvõtul esinevad Järvamaalt pärit kultuuritegelased, kes on kogunud tuntust kogu Eestis.

Järva maavanema Tiina Oraste ja Järvamaa omavalitsuste liidu juhatuse esimehe Kaido Ivaski Eesti Vabariigi 95. aastapäevale pühendatud vastuvõtt leiab aset tuleval laupäeval Paide kultuurikeskuses.

Järva maavalitsuse haridus- ja sotsiaalosakonna juhataja kt Inge Mihkelsaar ütles, et peole on kutsutud 500 inimest, sest rohkem kultuurikeskus ei mahuta. «Vastuvõtule on kutsutud viimasel aastal kõige rohkem silma paistnud inimesed,» lisas ta.

Mihkelsaar täpsustas, et kutsutute hulgas on iga eluala esindajaid: õpetajaid, kultuuritöötajaid, sportlasi, kodanikuühiskonna esindajaid, ettevõtjaid. Suurim erinevus eelmiste pidude ja praeguse vahel on see, et pärast kontserti jääb tantsu osa ära. «Tantsijaid on alati vähe olnud, sest inimesed saavad üle maakonna kokku ja tahavad lihtsalt vestelda,» põhjendas ta.

Mihkelsaar selgitas, et vastuvõtule tulijad saavad maavanema ja omavalitsuste liidu esimehega kätelda, kuid mitte nii-öelda väljakuulutamise järjekorras nagu presidendi vastuvõtul. «Meil on see vabamas õhkkonnas,» märkis ta.

Kontsertaktusel annab maavanem Arvi Niglasele kätte Järvamaa vapimärgi. Oraste ja Ivask peavad aastapäevakõne, millele järgneb kontsert. Pärast seda ootab pidulisi klaas vahuveini ja puuviljalaud.

Peo lõpuaega pole Mihkelsaare ütlust mööda määratud.

Kontserdi lavastamise on maakonna juhid Mihkelsaare selgitusel usaldanud Türi kultuurimaja töötajaile, sest hindavad nende kõrget loometaset.

Vastuvõtt läheb maksma 5000–5500 eurot, mida maksavad kahasse maavalitsus ja omavalitsuste liit.

Türi kultuurimaja kunstiline juht Ave Avamere ütles, et kontsert kannab teemat «Koju», sest nad on meelitanud esinema Järvamaalt tuule tiibadesse saanud kultuuriinimesi. «Et nad siis tulevadki jälle koju tagasi,» lisas ta.

Tuntud järvalastest esinevad maakonna eliidile Lauri Lugu, Mirjam ja Mikk Dede, Kristin Pukka, Andres Mähar, Valdo Preema, Leevi Nielson, Vox Spirituosa ja Reval Wind. Vastuvõtu kontserdi tarvis tuleb kokku ka Järvamaa ühendatud poistekoor.

Kontserdil kuuleb Järvamaaga seotud kultuuritegelaste loomingut, nagu Urmas Sisask, Kalju Lepik ja Hando Runnel.

Ave Avamere on rahul, et nii palju Järvamaalt pärit kultuuritegelasi on nõus esinema, samas kahetseb, et mitu tuntud inimest jääb ajapuudusel ka tulemata. «Kellel vähegi võimalik oli, see nõustus, sest Järvamaa on neil südames ja nad ikka tulevadki siia kui koju,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles