Olulist sadu pole oodata

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Alanud nädalal püsib meie ilma kujundamisel kõrgrõhkkondade ülekaal. Erand on tänane päev, kui on veel tunda Leedu kohalt lõunasse leviva tsükloni põhjaosa mõju.

Taevas on pilves selgimistega ning siin-seal tuleb kerget lund. Puhub mõõdukas ida- ja kirdetuul, külma on 2...6 kraadi.

Homme hakkab ilma kujundama Skandinaavia kõrgrõhkkonna ida- ja kaguosa. Ilm tuleb pilves selgimistega ja olulise sajuta. Öösel puhub mõõdukas kirdetuul, mis päeva jooksul nõrgeneb. Öine õhutemperatuur langeb –6...–10, pikemate selginemiste korral kuni –14 kraadini. Homme päeval on 3...7 kraadi külma.

Neljapäeval ulatub kõrgrõhuvöönd Norra merelt üle Baltimaade Venemaale. Oodata on muutlikult pilves olulise sajuta ilma.

Nõrk tuul puhub öösel kirdest, päeval on aga muutliku suunaga. Ööl vastu neljapäeva tuleb 6...12, kohati kuni 15 kraadi külma. Päevane õhutemperatuur jääb –3...–7 kraadi piiresse.

Reedel kõrgrõhuvöönd püsib, samas on põhja poolt tunda ka madalrõhkkonna mõju. Ilm on muutlikult pilves. Pilvisem on põhjarannikul, kus võib ka kerget lund tulla. Puhub nõrk lõunakaarte tuul. Öösel on 8...13 ja päeval 2...6 kraadi külma.

Nädalavahetusel on ilm muutlikult pilves, peamiselt Põhja- ja Ida-Eestis võib paiguti kerget lund sadada. Tuul puhub lõunast ning edelast ja on laupäeval nõrk, pühapäeval mõõdukas. Öösiti langeb õhutemperatuur –7...–13 kraadini, päeval on külma 0...6 kraadi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles