Lugejad kiruvad tänavate seisu

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paidesse sissesõitjaid hoiatab märk juba varakult, et siin tasub jalg gaasipedaalilt üles tõsta.
Paidesse sissesõitjaid hoiatab märk juba varakult, et siin tasub jalg gaasipedaalilt üles tõsta. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Oleme sageli mõnest kitsaskohast kirjutades palunud lugejate abi, kuid sellist vastukaja, nagu saime Paide tänavate seisu kohta, pole me veel kunagi kogenud. Veebilehe hääletus näitas, et enamik inimesi pole talvise teehooldusega rahul.

Kõige rohkem kritiseerisid lugejad Pärnu tänavat, eriti selle Türi-poolset otsa, kus igal talvel ja kevadel tekib nii-öelda hüpekas, kus lubatud sõidukiirusega sõites võib auto ära lõhkuda.

Krista Crissy kirjutab meie Facebooki lehele: «Mina soovitaks alustada remonditöödega meie linna läbivast kõige suuremast teest – Pärnu tänavast, mis on tegelikult ikka väga jube, kui arvestada sellega, et teatud mõttes on see meie visiitkaart. Samuti on kehvas seisus Aiavilja, Ehitajate ja Soo suurte majade vahelised teed.»

Fjodori palve jt.ee kodulehel linnajuhtidele on: «Eemaldage Türi poolt tulles sissesõidult see kuramuse kraav, kust iga kord väikse hüppe saab teha.»

Üks kommentaator on seal koguni oma auto ära lõhkunud. «No hullemast hullem on ikka Pärnu tänav. Seal sõites peab õnnelik olema, kui linnast välja jõudes autol sillad veel all seisavad. Paras autolõhkuja on sügav lohk enne suurt Reopalu ringi Paide poolt tulles, endal mitu korda stange vastu maad ära käinud seal,» kirjutab pahane autoomanik.

«Kuna see Reopalu lohk iseloomustab väga hästi Paide olemust, siis tuleks sinna panna hästi suur silt «Tere tulemast Paidesse!» ja teistpidi – «Hüvasti, Paide!»,» ironiseerib üks lugeja.

Teine suur mure on lumevallid, mis on juba nii kõrged, et võtavad juba suure osa sõiduteest enda alla. Mitu tänavat on sedavõrd kitsad, et autod ei mahu üksteisest mööda.

Enim pakub kõneainet Lai tänav. Järva Teataja käis eile mõõdulindiga kohal ja tuvastas, et kohati ulatub lumevall asfaltkatte äärest kuni 1,3 meetrini.

Kriitika osaliseks said peaaegu kõik tänavad, peale selle kurdavad paidelased kõnniteede kehva seisu.

Paide linnavalitsuse keskkonnanõunik Tiina Kivila tunnistas, et Pärnu tänava lõpu lohk on muret valmistanud aastaid, kuid lihtsat lahendust pole, sest välja vahetada tuleb tee aluspinnas. «Seal väikest juppi korda teha ei saa, vaid tuleb suuremalt ette võtta,» lisas ta.

Kuuldes, et Laia tänava asfaltkattest on kuni 1,3 meetrit enda alla võtnud lumevall, ütles Kivila, et seda on palju ning juba täna istuvad linnavalitsuse esindajad ja teehooldajad maha ja hakkavad seda arutama.

Kivila meelest pole seal teist väljapääsu, kui lumi minema vedada. «Hea, et seal sai kiirust piiratud, sest muidu oleks ohtlik liigelda,» märkis ta.

Probleemseks peab Kivila ka Tallinna tänava Veski tänavast kesklinna poole jäävat osa.

Kivila kinnitas, et lume äravedu käis ka eelmisel nädalal ja see polnud tingitud ei Äripäeva artiklist ega Järva Teataja üleskutsest, vaid töö oli juba varem teehooldajaga kokku lepitud.

Kivila palus inimestel, kel on teehoolduse kohta ettepanekuid või etteheiteid, sellest kindlasti linnavalitsusse teada anda. «Liigun Paides iga päev, kuid ega kõikjale ka jõua,» tunnistas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles