President andis üle teenetemärgid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prandilane Õnne Põllumets võttis Kadrioru kunstimuuseumis presidendilt vastu riikliku teenetemärgi.
Prandilane Õnne Põllumets võttis Kadrioru kunstimuuseumis presidendilt vastu riikliku teenetemärgi. Foto: Toomas Huik/Postimees

Kadrioru kunstimuuseumis toimunud riiklikel teenetemärkide üleandmise tseremoonial "Eesti tänab" sai ainsa järvalasena teenetemärgi kätte ka Prandi külaelu edendaja Õnne Põllumets. 

President Toomas Hendrik Ilves andis tänavu välja 99 teenetemärki. Kadriorus toimunud tseremoonial ütles ta, et riigi teenetemärkide saajaid ei ole palju, kuid seda enam tõuseb esile teist igaühe roll. "Nii nende puhul, kelle tuntus seda rolli avalikkusele üle kordab kui ka nende puhul, kellest üleriigiline avalikkus enne väga palju kuulnud ei ole," rääkis riigipea. 

President Ilves lisas, et polegi tähtis, mis elualal keegi töötab või tegutseb. "Tähtis on teie pühendunud töö, teie tegevus Eesti heaks ja Eesti nimel. Te ei kurda ega otsi võimalust kellelegi midagi ette heita, ei lase asjadel omasoodu kulgeda ega taanda end kõrvaltvaatajaks. Teie teete ise. Nii saamegi parema, edukama ja sõbralikuma kodu. Sellise, nagu ise tahame," märkis Ilves. 

Ta lõpetas oma sõnavõtu tänuga teenetemärkide saajatele, et need on aidanud oma toetuse ja mõistvusega paljud unistused ja soovid ellu viia. 

Õnne Põllumets on varem Järva Teatajale öelnud, et teenetemärgi saamine oli talle üllatus. Detsembri keskpaigas sai Põllumets küll presidendilt kutse tulla 24. veebruaril kontsertaktusele ja vastuvõtule. «Seda, et teenetemärk ka veel antakse, ei osanud küll arvata,» tunnistas ta kuu alguses. (JT) 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles