Nädala lõpus lisandub külmakraade

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Lähipäevil on ilm suhteliselt soe, nädala lõpus taas külmem.

Täna on taevas vähese või vahelduva pilvisusega, olulist sadu pole ette näha. Puhub mõõdukas edela- ja läänetuul, õhutemperatuur tõuseb –1...+3 kraadini.

Homme on kõrgrõhkkonna idaosas vahelduvalt pilves sajuta ilm. Lääne- ja loodetuul on sisemaal nõrk, rannikul valdavalt mõõdukas. Eeloleval ööl tuleb 0...5 kraadi külma, aga homme päeval 1...5 kraadi sooja.

Neljapäeva öö tuleb vahelduvalt pilves, päeva jooksul pilvisus tiheneb. Märkimisväärset sadu veel oodata ei ole. Mõõdukas tuul puhub läänekaartest. Öösel on 1...6 kraadi külma ja päeval 1...5 kraadi sooja.

Reedene ilm on pilves selgimistega. Mitmel pool sajab vähest lund. Mõõdukas läänekaarte tuul pöördub päeva jooksul põhja ning on rannikualadel iiliti vali. Õhutemperatuur jääb ööpäev ringi 0...–6 kraadi vahemikku, õhtul langeb.

Laupäevase ilma peakujundaja on väike kõrgrõhuhari. Ilm tuleb vahelduvalt pilves, öösel sajab kohati kerget lund. Mõõdukas põhjatuul öö jooksul nõrgeneb.

Päeval pöördub tuul lõunakaartesse ja hakkab õhtupoolikul jälle tugevnema. Laupäeva öösel tuleb 7...13, pikemate selginemiste korral kuni 17 kraadi külma. Päevane õhutemperatuur jääb –4...–8 kraadi vahele.

Pühapäeval levib uus madalrõhkkond kiiresti üle Eesti kagusse. Öö tuleb pilvine, lumesaju ja tuisuga. Lõuna- ja kagutuul on mõõdukas, rannikul iiliti vali. Külma tuleb 6...11, öö hakul kohati kuni 15 kraadi. Päev on pilves selgimistega, hooti sajab lund ning tuiskab. Puhub mõõdukas, rannikul iiliti vali põhjatuul, külma on 4...9 kraadi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles