Kalamehed rikuvad seadust enda teadmata

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tiit Reinberg / Järva Teataja

Möödunud laupäeval õngitses Tarbja tehisjärvel jääaukude ääres kümmekond kalameest, kellel polnud õrna aimugi, et nad rikuvad seadust, sest ka tänavu on seal kalastada keelatud.

Vastavalt keskkonnaministri eelmise aasta 27. novembri määrusele nr 38 on 2013. aastal Tarbja paisjärvel harrastuskalapüük keelatud.

Ühtegi teabetahvlit, mis kalamehi püügikeelust teavitaks, järve ääres aga silma ei jää. Keskkonnaministeeriumi avalike suhete nõunik Pille Rõivas ütles, et püüki keelavaid silte tõesti veekogude kallastele ei panda. «Kalastaja peab enne veekogule minekut olema veendunud, et sel veekogul võib kalastada. Ajutiste püügikitsenduste määrus on kõigile kättesaadav Riigi Teatajas ja keskkonnaministeeriumi kodulehel,» selgitas ta.

Rõivas lisas, et keelu eesmärk on säilitada kala ja vähivaru sel tasemel, mis tagaks ümberehitustööde järel kalastiku ja vähistiku kiire taastumise kogu veekogus.

Paide vallavalitsuse keskkonnanõunik Anti Annus ütles, et suvel keelas Tarbja tehisjärvel kalapüügi vallavalitsus, sest käisid järve süvendustööd ja siis olid seal üleval ka teabetahvlid.

Annuse teada on keskkonnainspektsiooni ametnikud käinud Tarbjal kalapüüki kontrollimas ja selgitanud kalameestele, et seal on tänavu püük keelatud, kuid trahve pole tehtud.

Annus loodab, et kalamehed suhtlevad omavahel ja siis levib ka teave keeluaja kohta.

Möödunud suvel ja sügisel tõsteti järve Tallinna-poolsest otsast muda välja, sest veekogu hakkas kinni kasvama. Veel uuendati veetaseme regulaatorit.

Nende tööde tegemiseks langetati veetaset poole meetri jagu, mistõttu oli kalapüük 1. juunist keelatud.

Et veetase oli vihmase suve tõttu kõrge, kulus nende tööde tegemiseks aega rohkem kui plaanitud. (JT)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles