Suurteos kõlab plaadimängijas

Birgit Itse
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Erakogu

A. H. Tammsaare muuseumi Vargamäel kuuleb täna, kuidas kõlab  audioraamatu Tõde ja Õigus I osa esimesed kolm minutit. Edasi võib igaüks ise kuulata, sest audioraamat on valmis. Esimesed 200 eksemplari sai muuseumi juhataja Aune Suve eile ka kätte.

Komplekti ühtse kujundusega plaadid on 20 taskust koosnevas vutlaris. Aune Suve ütlust mööda on tänasel heliraamatu esitlusel võimalik teost osta soodushinnaga, vaid 20 euro eest. Selleks palub ta kaasa võtta sularaha.

Esitlusele järgneval Tammsaare surma-aastapäevale pühendatud vestlusõhtul vahetavad mõtteid kirjaniku loomingust selle pikaajaline austaja Meelis Kompus ja Tallinnas asuva A. H Tammsaare muuseumi juhataja ning Tammsaare-uurija Maarja Vaino. «Kindlasti tuleb väga põnev õhtu ja mina ootan seda suure huviga,» lisas Suve.

Kokku valmib heliraamatuid tuhat, projekti maksumus on üle 12 tuhande euro, tootmist rahastab MTÜ Kivipõld. Müügitulu koguneb samuti MTÜ kontole «Tõe ja õiguse» teise osa heliraamatuna väljaandmiseks. Tasuta eksemplari saavad kõik ligi 200 Eesti gümnaasiumi.

Suve ütlust mööda on jõuab uuel nädalal audioraamat ka raamatupoodidesse ning MP3 versiooni on võimalik osta keskkonnast kuula24.ee

Raamatu valmimine võttis aega kolm kuud. Raamatu luges Shark stuudios sisse Meelis Kompus. Helitöötlus oli Shark Studios, plaadid valmistas AS Baltic Disc.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles