Maainimesed mattuvad tolmu

Kristo Kivisoo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sellest, et Ambla valla teedel tolmutõrjet ei tehta, annab tunnistust ka Aravete külamuuseumi ees seisnud auto, mis oli paksu tolmukihi alla mattunud.
Sellest, et Ambla valla teedel tolmutõrjet ei tehta, annab tunnistust ka Aravete külamuuseumi ees seisnud auto, mis oli paksu tolmukihi alla mattunud. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Kruusateede ääres elavatel maainimestel tuleb eeloleval suvel palju tolmu taluda, sest omavalitsustel ei jätku raha teid tolmuvabaks teha.

Ambla vallavanem Alari Kirt tunnistas, et möödunud aastal kulutas vald tolmutõrjeks 106 000 krooni, aga tänavu on eelarves sellel real number null. «Kui riik vähendas teede korrashoiu raha viis korda, siis meil lihtsalt enam pole raha, millega seda tööd teha,» selgitas ta.

Kirt märkis, et teehooldusrahast kolmandik on juba kulunud aasta algul lumetõrjele.
Ka Paide vald ei leidnud kulusid kärpides raha teid tolmust vabastada.

Koigi vallas on see raha vähenenud 50 000 kroonilt 20 000 kroonile, kuid vallavanem Kristjan Kõljalg selgitas, et möödunud aastal tehtud pindamistööde tõttu on tänavu selle töö järele väiksem vajadus.

Türi vallavalitsuse majandus- ja planeeringuosakonna juhataja Urmas Kupp ütles, et vald teeb tolmutõrjet samas mahus nagu eelmistel aastatel.

Põhja regionaalse maanteeameti Järva osakonna juhataja Jaan Võsu ütles, et kui veel paar aastat tagasi tehti maakonnas tolmutõrjet 33 kilomeetril, siis nüüd on selliseid kilomeetreid 78.

Võsu lisas, et ka tänavu on sõlmitud leping sama suures mahus teid tolmuvabaks muuta. (JT)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles