Kauplusauto võidab usaldust

Kristo Kivisoo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tiit Reinberg / Järva Teataja

Alates 1. aprillist mööda maakonna valdu ringi vurav osaühingu Autolafka teenusbuss kogub järjest rohkem kliente.

Teenuse pakkuja Marek Rõkk ütles, et kauplusautoga harjumine on inimestel aega võtnud. «Lapsed ja lapselapsed tõid harjumuspäraselt nädalavahetustel maale palju toitu kaasa,» lausus ta. «Viimase nädalaga on juurde tulnud päris palju uusi kliente.»
Rõkk sõnas, et  aeg-ajalt teevad ostjad ka ettepanekuid, millega ta võimaluse korral arvestab. Näiteks on ta mitmes kohas nihutanud kauplusauto peatuspaika. «Piiumetsas tõime peatuse otse kortermaja ette, sest seal elavatel vanematel inimestel on raske liikuda,» märkis ta.

Ka püüab Rõkk vastu tulla ostjate soovile kaardiga maksta. «Kaardimakse tuleb kindlasti, praegu ootame ära, milline pank teeb parima pakkumise,» lubas ta.
Rõkk arvestab ka ostjate kaubasoovidega. Neile, kes tahaksid vormileiba, võtab kauplusauto kolm pätsi seda lisaks, koertele ja kassidele on palutud erinevaid krõbinaid, sest ka lemmikloomadel on omad maitse-eelistused.
Kõige rohkem läheb Rõki tähelepanekut mööda leiba, saia ja piima, nende kõrval on tõeline müügihitt Paide kultuurikeskuse kohviku ahjusoojad pirukad.
Internetiteenust praegu teenusbuss veel ei paku. «Netiühendus on meil põhimõtteliselt olemas, aga arvutit veel mitte,» põhjendas Rõkk.

Ka pole keegi huvi tundnud raamatukoguteenuse vastu. Selle põhjuseks peab Rõkk kevadist aega, mil maainimesed on peenarde tegemisega ametis.  
Kauplusauto tasuvus praegu Rõki ootustele ei vasta. «Palju lihtsamaks läheks, kui veel paar omavalitsust koostööd teeksid,» tunnistas ta.

Praegu teenindab kauplusauto Paide, Väätsa, Roosna-Alliku, Kareda, Koigi ja Imavere valda. Huvi on tundnud ka Albu vald, aga ainult ühe valla pärast ei taha Rõkk sõidugraafikuid ümber teha. «Kui üks omavalitsus oleks veel huvitatud, siis juba võiks,» sõnas ta. (JT)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles