Ringkonnakohus tühistas pubis inimesi pussitanud mehe süüdimõistmise

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sõpruse Auk
Sõpruse Auk Foto: Kristo Kivisoo/ Järva Teataja

Tallinna ringkonnakohus tühistas Pärnu maakohtu otsuse, mille järgi sai Paides Sõpruse Augu pubis kaht inimest pussitanud noormees reaalse vangistuse, kirjutab BNS.

Ringkonnakohus leidis, et maakohus oli 32-aastase Janek Merisalu süüasjas otsust langetades eksinud ning Pärnu maakohus peab kaasust uues kohtukoosseisus uuesti arutama.

Süüasja viisid ringkonnakohtusse Merisalu ja tema kaitsja, kes pidasid maakohtu otsust liialt karmiks.

Pärnu maakohus mõistis 32-aastase Janek Merisalu mullu oktoobris süüdi ettevaatamatusest raskete vigastuste tekitamises ja kehalises väärkohtlmises ning karistas teda lühimenetluse korras üheaastase vangistusega. Kuna Merisalul oli ka varasema kuriteo eest osa karistusest kandmata, kujunes tema lõplikuks vangistusaja pikkuseks kaks aastat, üks kuu ja 17 päeva.

Süüdistuse järgi tekkis Merisalul mullu 18. veebruari hilisõhtul Paides Pärnu tänaval asuvas pubis tüli teiste baarikülastajatega. Tekkis kaklus, mille käigus haaras Merisalu noa ja hakkas vehkima meeste suunas, kes teda ründasid. Merisalu tabas üht meest kahel korral kehasse, tekitades talle raskeid vigastusi, teine mees sai aga noahaavadest kergemalt vigastada.

Merisalu tunnistas hiljem, et haaras noa, kuid kinnitas, et soovis vaid ennast kaitsta. Merisalu sõnul soovis ta küll pubist välja joosta, kuid teda rünnanud isikud ümbritsesid teda ning seetõttu see tal ei õnnestunud. "Mul ei olnud plaanis kedagi vigastada, tahtsin vaid teisi endast eemale hoida ja pubist lahkuda. Ei tahtnud, et mind teiste nähes oleks oimetuks taotud," rääkis Merisalu kohtus.

Kohus asus siiski seisukohale, et enesekaitseks noaga teisi lüües pidi Merisalu mõistma, et võib tekitada kannatanutele raskeid tervisekahjustusi. (BNS)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles