Turism sõltub õpilaste huvist

Silvi Lukjanov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Järvamaa turismiinfokeskuse konsultant Piret Sihver.
Järvamaa turismiinfokeskuse konsultant Piret Sihver. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja


Peamiselt siseturismi paigana tuntud Järvamaa huviväärsuste külastatavus sõltub suuresti kooliõpilaste huvist, kuid neidki jääb aina vähemaks.
Kolmapäeval Eistvere mõisa aita kogunenud Järvamaa turismiedendajad tahavad külastajate hulka suurendada kuni kümme protsenti.


Järvamaa turismiinfokeskuse infokonsultant Piret Sihver märkis, et rohkemat ei julge nad loota, sest siseturistile mõeldud paikkond sõltub eelkõige koolilaste huvist. «Kuid õpilasigi jääb ju aina vähemaks ja konkurents Eestis on väga kõva,» lisas ta.

Et suurem osa maakonna turismiedendajaist teabepäevale tulla ei saanud, siis kohal olnud 18 turismiettevõtjat ja -ametnikku Sihvri selgitusel ka suuri tulevikuplaane ei pidanud. Järvamaa arenduskeskuse ettevõtluskonsultandi Saima Piisneri ärgitusel said kirja vaid esialgsed mõtted kuni aastani 2015.
Järgmine kord tulevad turismiettevõtjad kokku sügisel, siis on võõrustaja Türi vallas asuv Tori mõis.


 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles