Karskuliit võtab luubi alla alkoholi ja kogukonna

Merili Nikkolo
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Eesti Karskusliit on Kodanikuühiskonna Sihtkapitali rahalisel toel keskendunud möödunud aastaringi sees kogukondlikule alkoholiprobleemi lahendamise teemale. Läbi on käidud rida omavalitsusi korraldades ümarlaudu, seminare ja koolitusi. 28. märtsil toimub Paides konverents “Alkohol ja kogukond”, kus otsitakse koos huvitavate ettekandjatega lahendusi alkoholi tarvitamisega seotud kahju vähendamisele.

“Alkohol ei põhjusta ainult tervisekahju selle tarvitajale. Kannatavad ka tarvitaja ümber olevad inimesed. Väga sageli just perekond ja eriti lapsed. Sel moel viiakse tasakaalust välja laiem kogukond,” ütles Lauri Beekmann, Eesti Karskusliidu esimees. “Kuigi alkoholipoliitika kujundamine on valdavalt Riigikogu ja valitsuse käes, siis päris palju on võimalik ära teha ka rohujuuretasandil. Omavalitsustes, kogukonnas.”

Konverentsil astuvad üles professor emeeritus Ülo Vooglaid, visionäär ja ettevõtja Rainer Nõlvak, kiirabiarst ja "hea inimese" liikumise vedaja Mare Liiger ja mitmed teised. Konverentsil antakse Liigerile üle ka Eesti Karskusliidu Aasta Tegija tänukiri.
Konverents toimub 28. märtsil Paide kultuurikeskuses algusega kell 11 (kuni kella 16.00-ni).
Konverents on tasuta ja kõigile avatud. Osalemiseks palume registreeruda hiljemalt 26. märtsiks: lauri@ave.ee või telefonil 5261884. Detailse kava leiab Karskusliidu kodulehelt www.ave.ee. (JT)
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles