Valimisliidule pööras selja veel üks liige

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuleviku Paide
Tuleviku Paide Foto: AFP / Scanpix

Endine Paide linnavolikogu ja Tuleviku Paide liige Kristo Külljastinen teatas Priit Värgi järel, et astus valimisliidust välja.

Külljastinen sõnas, et peapõhjus oli läbipaistmatu ja kooskõlastamata otsus lüüa seljad kokku Sotsiaaldemokraatliku erakonnaga. «Olin küll teadlik Alo Aasma ambitsioonidest kandideerida tuleval sügisel linnapeaks sotside ridades, kuid valimisliidu ühinemisest erakonnaga lugesime mina, Värk ja teised Tuleviku Paide liikmed alles Järva Teataja veergudelt,» selgitas ta.

Külljastinen lisas, et peaaegu neli aastat tagasi Tuleviku Paidet asutades oli tema kindel seisukoht, et valimisliit peab olema poliitiliselt iseseisev. «Jään endale kindlaks ka praegu,» ütles ta. «Mul on kahju, et otsustus oli ebademokraatlik, kuid kellegi peale ma vimma ei kanna ning soovin kõigile mõttekaaslastele edu tulevastel valimistel.»

Küsimusele, miks ta ei toeta koostööd sotsidega, vastas Külljastinen, et maailmavaateliselt peab ta koostööd vasakpoolsetega võimatuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles