Bridžimängijad selgitasid tugevaima paari

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Möödunud kolmapäeval oli Järvamaa bridžiseltsi paaride lahtiste meistrivõistluste viimane voor,  milles,  nagu ka sarja kokkuvõttes, võitsid esikoha Rein Haavala ja Uno Viigand.

Jaanuarist maini kolmapäeviti (välja arvatud iga kuu viimane kolmapäev) kestnud meistrivõistlustel oli 14 vooru, kus võitja selgus 20 paari seast.

Turniir kaasas välisvõistlejaid

Järvamaa bridžiseltsi esimees Endel Küttis selgitas, et paariturniiril mängiti kaheksa vooru maksimumile, millest läks arvesse kuus, ja kuue vooru keskmisele, millest arvestati nelja tulemust. «Igas voorus osales 12-13 paari, viimases voorus oli  paare 14,» lisas ta.
Küttis sõnas, et sel spordialal noori eriti peale tulemas pole, seetõttu ongi võistlused lahtised. «Külalisvõistlejaid on olnud nii Viljandist, Tallinnast kui ka Suure-Jaanist, kuid nad teevad tavaliselt kaasa vaid üksikuid voore,» täpsustas ta. «Eks neilgi ole mujal omad võistlused.»
Küttise hinnangul on mängupaarid aastatega välja kujunenud. «Tegemist on ikkagi pingelise mänguga, kus üksteisemõistmine on tähtsal kohal,» põhjendas ta.

«Vastavalt juhendile võis kolmel korral kasutada asendusmängijat, et õige paarilise puududes tulemust ikka kirja saada.»
14 vooru põhjal mängisid end 133 punktiga esimeseks  Rein Haavala ja Uno Viigand. Küttis lisas, et need meistrisarjas mängivad mehed on esikohale tulnud  juba paaril viimasel aastal.
Teiseks tulid 122 punktiga Endel Küttis ja Jaan Võsu. Küttis lausus, et kõrgemale kohale tulla neil võimalust polnud. «Üksikud etapid me võitsime, aga esikohapaar on ikka tasemelt ja mänguklassilt teistest üle,» lausus ta.
Kolmandaks jäid 117 punktiga Rein Kaarjas ja Aimur Raudsepp.

Järvalased võistlevad
naabermaakonnas

Järvamaa bridžiseltsi sekretär Tiiu Valder, kes üldkokkuvõttes jäi koos paarilise Ivo Laaniga 76 punktiga üheksandaks, ütles, et viimane voor küll ebaõnnestus, kuid üldtulemusega jääb ta rahule. «Ega tulemused olegi tähtsad, pigem bridžimäng kui arendav ja lõõgastav tegevus,» tunnistas ta.
Valder lisas, et paarismängust on tal ette näidata kaks pronksmedalit  ja üks hõbemedal. Ta sõnas, et aprilli lõpul käis ta Rein Kaarjasega Lääne-Virumaa segapaaride lahtistel meistrivõistlustel, kus tulid kaheksandaks.

Endel Küttis lisas, et Lääne-Virumaa võistkondlikel meistrivõistlustel tuli Türi bridživõistkond kolmandaks. «Novembrist maini kestnud võistlus koosnes 14 voorust, mis kõik mängiti Rakveres,» märkis ta.
Turniiribridži võidukasse meeskonda kuulusid Rein Kaarjas, Endel Küttis, Aimur Raudsepp, Jaan Võsu, Jüri Siim ja Tiit Kalda.
Mai viimasel kolmapäeval on tulemas Järvamaa bridžiseltsi lahtiste võistkondlike meistrivõistluste viimane voor. Küttis täpsustas, et kuus vooru on kaheksa võistkonda juba läbi mänginud. «Viiele Järvamaa võistkonnale lisaks teeb kaasa Rakvere, Viljandi ja Tamsalu võistkond,» lisas ta.

Juba järgmise nädala kolmapäeval teevad Järvamaa bridžimängijad algust turniiriga «Järvamaa suveäss 2009». «Seal mängime 15 vooru, 8 maksimumile ja 7 keskmisele,» selgitas Küttis. «Mängime paarides, kuid erinevalt meistrivõistlustest peetakse individuaalarvestust.»

TEAVE
Järvamaa bridžiseltsi lahtised paaride meistrivõistlused, 14. vooru kuus paremat:
I Rein Haavala-Uno Viigand, II Endel Küttis-Jaan Võsu, III Jaan Lemberg-Arne Malmre, 4. Oliver Loper-Meelis Kuldkepp, 5. Reet Lepikult-Liina Viitman, 6. Heiki Tipp-Ants Kallas.
Sarja lõplik paremusjärjestus (10 paremat):
I Rein Haavala-Uno Viigand 133 punkti, II Endel Küttis-Jaan Võsu 122 punkti, III Rein Kaarjas-Aimur Raudsepp 117 punkti, 4. Eelar Tartu-Roger Liiv 90,5 punkti, 5. Urmas Virves-Tiit Kalda 86 punkti, 6. Heiki Tipp-Ants Kallas 84,5 punkti, 7. Ülo Köst-Raimond Kimmel 83,5 punkti, 8. Aivo Luuk-Tõnu Kärssin 78 punkti, 9. Tiiu Valder-Ivo Laan 76 punkti, 10. Vello Kivila-Jüri Evel 71 punkti. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles