Talvine ilm püsib kuu lõpuni

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Möödunud nädala ilm vastas üldiselt prognoositule ja nii mõõdeti sisemaal reede ja laupäeva öösel taas paiguti –20 kraadist madalamaid õhutemperatuure.

Tänavusest veel külmem on märtsis olnud 1940ndatel ja 1950ndatel aastatel.

Talvine ilm püsib märtsi lõpuni, ehkki külma on vähem kui eelmistel nädalatel. Täna on vähese või vahelduva pilvisusega ilm, Ida-Eestis võib vähest lund sadada. Puhub nõrk põhjakaare tuul, õhutemperatuur on –2...+2 kraadi piires.

Homme tuleb vähese või vahelduva pilvisusega olulise sajuta ilm. Puhub nõrk lääne- ja loodetuul. Eeloleval ööl on 8...14 kraadi külma, homme päeval jääb õhutemperatuur –2...+3 kraadi piiresse.

Neljapäeval püsib vähese või vahelduva pilvisusega sajuta ilm. Nõrk tuul puhub öösel lääne- ja päeval lõunakaarest. Öine õhutemperatuur langeb –9...–15 kraadini, päevane tõuseb aga –2...+3 kraadini. Reedel jõuab Poole kohale väike madalrõhkkond. Selle põhjaservas tuleb meil vahelduvalt pilves olulise sajuta ilm. Nõrk või mõõdukas tuul puhub öösel lõunast, päeval pöördub itta. Ööl vastu reedet tuleb 8...15 kraadi külma, reede päeval tõuseb õhutemperatuur –1...+3 kraadini.

Laupäeval levib madalrõhkkond põhja suunas, kuid nõrgeneb samal ajal. Eesti ilm on pilves selgimistega. Mitmel pool sajab vähest lund, suurem on sajuvõimalus Lõuna-Eestis.

Mõõdukas idakaare tuules võib kergelt tuisata. Öösel on 6...10 ja päeval 0...3 kraadi külma. Pühapäeval tugevneb idapoolse kõrgrõhuharja mõju. Ilm on vahelduvalt pilves, kohati võib veel vähest lund sadada. Öösel tuleb 5...10 kraadi külma, päevane õhutemperatuur tõuseb –1...+3 kraadini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles