Mäos avarii teinud autojuht esitas maanteeametile kahjunõude

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paar päeva pärast õnnetust oli avariipaika paigaldatud hoiatusmärk ja kiirust alandatud 50 kilomeetrini tunnis.
Paar päeva pärast õnnetust oli avariipaika paigaldatud hoiatusmärk ja kiirust alandatud 50 kilomeetrini tunnis. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

16. märts oli ilus kevadine ilm, päike paistis ja suurematel teedel oli asfalt kuiv. Pika staažiga autojuht Tiit Pajos tundis ennast Suzuki Grand Vitara roolis mugavalt, sest Mäo liiklussõlmes olid teeolud sama head kui jaanipäeval.

Kui Pajos hakkas Pärnu–Rakvere maanteelt Tallinna–Tartu maanteele keerama, muutus kõik. Viadukti alla oli voolanud sulavesi ja see omakorda külmunud.

Kuigi Pajose auto kiirus oli kõige rohkem 50 kilomeetrit tunnis, juhtus kõik järgnev hetkega. Auto kaotas jääkonarlikul teelõigul juhitavuse, keeras vasaku külje ette ja paiskus vastu metallpiiret. Sealt edasi lendas auto üle piirde lumevalli, kus rullus üle katuse ja maandus lõpuks ratastele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles