Pühade ajal pangaülekandeid teha ei saa

Merit Männi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Margus Ansu

Esmaspäeval, 1. aprillil ei toimu pankadevahelisi ega rahvusvahelisi euromakseid, kuna ülestõusmispühade 2. püha tõttu on euroala maksesüsteemides puhkepäev. Pangasiseseid makseid saab pühade perioodil teha vastavalt iga panga reeglitele.

Samuti ei toimi pankadevahelised maksed 29. märtsil, sest siis on riigipüha suur reede. Kuna vahepeal on nädalavahetus, ei saa pankadevahelisi makseid teostada 29.märtsist 1. aprillini. Pankadevahelisi makseid saab sel perioodil algatada, kuid saajani jõuab makse alles 2. aprillil. Alates 2. aprillist toimuvad kõik maksed tavapäraselt.

Kui pankadevahelise makse laekumine peab kindlasti jääma märtsikuusse, siis tuleb selline makse algatada hiljemalt neljapäeva pärastlõunal. Makse saajatel tuleb aga arvestada, et 1. aprillil algatatud pankadevaheline makse jõuab saajani 2. aprillil. Püsi- või otsekorraldusega arvet maksev klient ei pea oma maksekorraldusi ümber tegema, sest ta algatab makse õigel päeval, kuigi raha jõuab alles saajani päev hiljem.

Pangasisesed maksed toimuvad vastavalt iga panga kehtestatud reeglitele. Täpsemat infot selle kohta jagavad klientidele kodupangad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles