Talvine ilm jätkub

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kristo Kivisoo / Järva Teataja

Nagu prognoositud, möödus ka märtsi viimane nädal talviselt ning öised õhutemperatuurid langesid mitmel pool –10 kraadist madalamale. Päeval valitsesid päikese mõjul siiski juba vähesed plusskraadid.

Talvine ilm jätkub, olulist soojenemist ei too ka alanud nädal ning öisel ajal valitsevad kõikjal miinuskraadid. Täna hakkab Loode-Venemaale kaugeneva tsükloni järel tugevnema läänepoolse kõrgrõhkkonna mõju. Hommik on pilves selgimistega ja siin-seal sajab veel lund. Päeva jooksul pilvisus hõreneb ja sajud lakkavad. Mõõdukas põhjakaare tuul õhtuks nõrgeneb. Sooja on 0...4 kraadi.

Homme on kõrgrõhkkonna idaosas vähese pilvisusega sajuta ilm. Puhub nõrk loode- ja põhjatuul. Eeloleval ööl tuleb 6...12 kraadi külma, aga homme on päeval 1...4 kraadi sooja.

Neljapäeval kõrgrõhkkond pikkamööda nõrgeneb, kuid ilm püsib vähese pilvisusega ja sajuta. Nõrk tuul on öösel muutliku suunaga, päeval puhub idast ja kirdest. Öine õhutemperatuur langeb –7...–13, kohati –15 kraadini. Päeval tuleb päikese toel 1...5 kraadi sooja.

Reedel levib madalrõhkkond Lõuna-Euroopast Lääne-Venemaa kohale. Selle tihedam pilve- ja sajuala peaks mööduma Eestist ida poolt. Oodata on vahelduvalt pilves ilma, Ida-Eestis on taevas pilvisem ja kohati sajab vähest lund. Puhub mõõdukas kirdetuul. Öösel on 4..9 kraadi külma, päeval 0...4 kraadi sooja. Nädalavahetusel ulatub Soome ja Skandinaavia kohale kõrgrõhuhari. Meist lõunas ja idas on madalrõhkkond.

Sellises rõhkkondade asetuses puhub Eestis laupäeval ja pühapäeval mõõdukas ida- ja kirdetuul. Taevas on vahelduvalt pilves, kohati võib vähest lund sadada. Suurem on sajuvõimalus pühapäeval ja Lõuna-Eestis. Öösiti langeb õhutemperatuur 3...9 külmakraadini, päevasel ajal tuleb 0...4 kraadi sooja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles