Särevere tallis jalutab ringi kolm varssa

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Viimase kuu jooksul on Järvamaa kutsehariduskeskuse Särevere hobusetallis näinud ilmavalgust kolm varssa, lähipäevil tulemas veel üks.

Põllumajandusõppe osakonna juhataja Külli Marrandi selgitusel on käes kevadine poegimiste aeg, mida võib võtta ka kui kooli õppevahendite täiendust. «Et hobumajanduse õpilased peavad teadma nii paaritamisest, poegimisest kui ka varsa kasvatusest tarbehobuseni, sünnib meil kevaditi vähemalt kaks varssa,» ütles ta.

Marrandi märkis, et peale koguse on oluline hobuse kvaliteet ehk paaritustel jälgitakse hobuste tõuge. Nii on seekord sündinud varsad eesti sporthobuse ja eesti hobuse tõugu. «Segaverelistel pole mõtet, sest kui hobune koolile õppetööks ei sobi, on neile ka raskem ostjaid leida,» selgitas ta.

Praegu on kutsehariduskeskusel 25 hobust, mis on kooli vajadusteks optimaalne arv. Seni, kuni ilmastik veel välja minna ei luba, teevad varsad koos emadega jalutuskäike sisemaneežis. Pildil tänavukevadine vanim märavarss Bell Flower koos ema Chilliga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles