Paide linnapea: kõnniteede hooldus pole odav lõbu

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tiit Reinberg / Järva Teataja

Neljapäevases Järva Teatajas kirjutab Paide linnavolikogu esimees Tarmo Alt, et Paidest võiks saada Eesti esimene linn, kus kõikide kõnniteede talihooldus on linna õlul ja kinnistuomanikud ei pea lund rookima.

Paide linnapea Kaido Ivask ütles, et kui linn hakkaks kõikidel kõnniteedel lund lükkama ja libedustõrjet tegema, siis tähendab see aastas 80 000 – 100 000 euro suurust kulu. «See on nii suur väljaminek, et seda ei otsusta kindlasti mitte linnavalitsus, vaid sügisel paika saav uus linnavolikogu,» sõnas ta.

Ivask pidas kõige tähtsamaks, et kui linn võtab kinnistuomanikelt üle kohustuse kõnniteid hooldada, et siis ei tehtaks seda üksnes valimiste ajal, vaid ka edaspidi. «Muidu oleks see inimeste pettmine,» sõnas ta.

Ivask tunnistas, et Paides vajavad kõnniteed korrastamist, mistõttu tasub ka kaaluda, kas linn kulutab raha talihooldusele või investeerib selle hoopis kõnniteede remonti.

Enamik kõnniteid kuulub omavalitsusele, kuid nende hooldus on vastavalt heakorraeeskirjale antud koormisena kohustuseks selle kõnniteega piirnevate kinnistute omanikele või valdajatele. (JT)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles