Järva Teataja Rahvakogul: Kohapeal tunneb vastutust

Birgit Itse
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvakogu arutluspäev. Teiste seas esindas Järvamaad ka ajakirjanik Olev Kenk.
Rahvakogu arutluspäev. Teiste seas esindas Järvamaad ka ajakirjanik Olev Kenk. Foto: LIIS TREIMANN/PM/SCANPIX BALTICS

Järvamaalt viibib Rahvakogul otsustajate seas 14 inimest. Järva Teataja andmeil on nende hulgas näiteks Reet Länkur, Villu Kald, Andrus Õunapuu, Mare Veermaa, Airike Jõesaar, Olev Kenk ja Asta Suurkivi.

Järva Teataja ajakirjanik Silvi Lukjanov, kes samuti otsustajate hulka valiti, märkis, et oli enne üritust Rahvakogu osas veidi skeptiline. „Ise kohal olles ja nähes, kuidas vastustest kujuneb kogum, tekkis ka vastutus ning mõistmine, et sinna väikeste teadmistega polegi mõtet minna,“ arutles ta. Lukjanov hinnangul on otsustamise juures isiklikust tasandist olulisem näha asju laiemalt.

Rahvakogu kokku kutsumine on aga tema arvates seotud usaldamatusega Riigikogu suhtes ning sellega on seotud ka kogunemise teemad. „Alati polegi põhjuseks sisuline tegemata jätmine, kuid rahvas tunneb, et neid on eemale tõugatud,“ vahendas ta.

Laudkonnas, kus viibis ka JT ajakirjanik, oli arutluste meeleolu asjalik ja töine. Valdavalt meestest koosnevasse kümneliikmelisse laudkonda oli mahtunud ka ärimehi ja põllumees. Geograafiliselt olid selles laudkonnas esindatud ka näiteks Läänemaa, Tallinn ja Põlvamaa.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles