Noori inspireeris Stomp

Birgit Itse
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Järva-Jaani noorte tantsutrupp.
Järva-Jaani noorte tantsutrupp. Foto: Erakogu

Paide gümnaasiumi noored teevad oma vabatantsus muusikat ise, abiks tünnid, kõlapulgad, toolid ja ka harjavarred. 

Noorte idee autoriteks on kaks 12R õpilast, Taavi Rebane ja Tõnn Luts. Taavi Rebane tunnistas, et idee tuli neil juba möödunud aastal ühes keemia tunnis ning inspiratsiooni said nad maailmakuulsalt trupilt Stomp. 

Klassikaaslasi ideega liituma meelitada polnud Taavi arvates raske, sest idee oli piisavalt hea. "Midagi sellist pole varem Koolitantsul tehtud," teadis ta. Proovidega alustasid abituriendid juba  oktoobri lõpus. Ikka nii, et kõigepealt valmis jupp muusikat ja seejärel õppisid tantsijad Tõnn Lutsu eestvedamisel selle järgi tantsu.

Siiski ei olnud noored oma võidus kindlad, sest piirkondlikus voorus oli esinemine paremini välja tulnud. "Finaalkontserdil läks meil veidi muusika ja tants sassi," tunnistas ta. 

Nii tulid 15 noort lavalt ära tundega, et võit jääb tasku pistmata. Seda suurem oli üllatus ja võidurõõm. "Me tõesti ei uskunud, et võidame," sõnas Rebane. 

Koju sõitvad tantsijad avaldasid lootust, et hästi läheb ka õhtul tantsupõrandale astuval Exitil ning homme võistlustules olevatel Järva-Jaani noortel. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles