Võistles rekordarv viguriväntajaid

Kristo Kivisoo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jalgratas.
Jalgratas. Foto: SCANPIX

Maanteeamet kontrollib juba kümnendat aastat laste liiklusteadmisi ja -oskusi jalgrattasõidus, tänavu osales neid  võistluses «Järvamaa vigurivänt 2009» rekordarv – üheksa kooli, igast neli 10–12aastast õpilast.

Põhja regionaalse maanteeameti Järva osakonna liikluskorralduse ja -ohutuse peaspetsialist Andrus Guutmann ütles, et tublimad olid jälle Türi gümnaasium ja Paide koolid, kes käivad igal aastal. «Eks suurtel koolidel ole suurem valik, keda võistlema võtta, kuid palju oleneb ka juhendajatest,» lausus ta.
Vastata tuli 15 teooriaküsimusele ja sooritada  rattaga 12 elementi. Kuigi tublimad teadsid palju ja olid ka head sõitjad, märkab Guutmann linnaliikluses ka noori rattureid, kes reegleid rikuvad. «Näiteks pole ma näinud, et lapsed pööret sooritades käega suunda näitaksid,» täpsustas ta. «Ka ületatavad nad ülekäigurada rattaga sõites, mida ei tohi teha, sest see on ohtlik.»
Võitjaks tuli Türi gümnaasium 80punktilise eduga Paide ühisgümnaasiumi ees.
Türilaste juhendaja Ülle Tammela ütles, et kool on esikolmikus või koguni esikohal olnud peaaegu igal aastal, ja reetis edu saladuse. «Lapsed saavad meie koolis teha jalgrattaluba: valmistuvad, teevad mulle eksami ehk siis liiklustesti ja läbivad «Vigurivända» raja,» selgitas ta. «Kui luba tehtud, pääsevad iga klassi paremad, kokku 16,  kooli «Vigurivända» võistlusele ja kes võidavad, nendega treenin edasi.»
Tammela ei salanud, et nad harjutavad palju. «Lapsele tuleb selgitada, et kui ta tahab seda teha ja treenib, tuleb ka edu,» põhjendas ta.
«Vigurivända» finaalvõistlused on 12. septembril. (JT)

TEAVE
«Järvamaa vigurivänt 2009»
I Türi gümnaasium (630 p, juhendaja Ülle Tammela),
II Paide ühisgümnaasium (550, Merike Laas),
III Paide gümnaasium (530, Tiia Sagar).
Osalesid ka Väätsa, Peetri, Koigi, Roosna-Alliku ja Imavere põhikool ning Järva-Jaani gümnaasium.

Poistest olid paremad: I Alvar Timoskin (Türi gümnaasium, 165 p); II Henri Vilmre (Paide gümnaasium, 165 p); III Tarmo Suurkivi (Väätsa PK, 155 p).
Tüdrukutest olid paremad: I Keiti Aasavelt (Türi gümnaasium, 160 p); II Mairit Leemets (PÜG, 155 p); III Kristin Länts (Türi gümnaasium, 155 p). 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles