Talunikud õpetasid õunapuid lõikama

Silvi Lukjanov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õunapuude lõikamise õppepäev Rebase talus. Loo juures on foto illustratiivselt.
Õunapuude lõikamise õppepäev Rebase talus. Loo juures on foto illustratiivselt. Foto: Piia Tiigemäe

Kuigi rahva seas on levinud arusaam, et õunapuid pole võimalik valesti lõigata, õpetas Ambla vallas asuva Rebase talu pererahvas, milliseid vigu siiski tehakse ja kuidas neid vältida.
Teisipäevasel õppepäeval keskendusid Meelis ja Piia Tiigemäe sellele, et pärast õunapuude lõikamist ei turritaks aedades köndistatud ja sandistatud puud.


Meelis Tiigemäe ütlust mööda käivad nad igal aastal end täiendamas Räpina ja Polli parimate spetsialistide juures. «Ju meil ikka on, mida lisaks oma kogemustele edasi anda,» sõnas ta.

Nii õpetasid Tiigemäed lõikama puid nii, et suureneks saak ja õunu oleks igal aastal. Omaette teema oli südamenädalale kohaselt jäneste, hiirte, kitsede või külma kahjustatud puude lõikus ja ravi. «Nagu ütles üks aiahuviline, tuleb haiget õunapuud osata ravida samamoodi nagu hoolitseda oma südamegi eest,» sõnas Piia Tiigemäe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles