Ringhäälingumuuseum pälvis kaks auhinda

Kristo Kivisoo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AFP / Scanpix

Türil asuva Eesti ringhäälingumuuseumi näitus «Hetki ja helisid Raadioteatri kaheksast aastakümnest» pälvis Muuseumiroti konkursil kaks eriauhinda.

Kultuuriministeerium, muuseuminõukogu ja -ühing tunnustasid näitust auhinnaga Väike Muuseumirott nappide vahenditega saavutatud leidliku ja julge näituselahenduse eest.
Lisaks pärjati väljapanek ka Innovatsiooniroti tiitliga.   
Muuseumi direktor Juhan Sihver tunnistas, et näitus oli selles mõttes tõesti nappide vahenditega tehtud, et põhimaterjalina oli kasutada kuuldemängud. Lisaks oli fotosid, tekstistende ja helitaust.

Sihver lausus, et preemiad andsid kinnitust, et ringhäälingumuuseum on suuteline koostama häid väljapanekuid.
Sihver lisas, et see on kindlasti üks olulisemaid tunnustusi muuseumi senises ajaloos. «Sama oluliseks tunnustuseks hindame ka seda, et inimesed käivad meie muuseumis,» lausus ta. «Kui inimene käib üks kord ja tuleb tagasi, järelikult on tase selline, mis on külalistele vastuvõetav ja sobiv.»

Sihver märkis, et vaatajaid käib palju, näiteks eelmise aasta 2. aprillist  8. novembrini oli 4729 külastust.
Kultuuriministeeriumi, muuseuminõukogu ja -ühingu korraldatavale muuseumide konkursile esitati seekord kümme näitust kaheksalt muuseumilt.
Aasta parimaks näituseks tunnistati Tallinnas asuva A. H. Tammsaare muuseumi näitus «Viiuldaja karussellil. Gailit Tammsaare juures».

Muuseumirott on iga-aastane tunnustusauhind, mis antakse parimale väljapanekule Eesti muuseumis. Mitterahalise auhinna eemärk on muuseumide igapäevatöö üht osa – näitusetegevust  tunnustada, väärtustada ja sel moel ka muuseume laiemalt tutvustada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles