Järvalased lähevad televaatajate vastu lahingusse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Homme hakkavad mälumängusaates televaatajate küsimustele vastuseid otsima Arlet Palmiste (vasakult), Urmas Glase, Maarit Nõmm, Alari Kirt ja Andrei Korobeinik.
Homme hakkavad mälumängusaates televaatajate küsimustele vastuseid otsima Arlet Palmiste (vasakult), Urmas Glase, Maarit Nõmm, Alari Kirt ja Andrei Korobeinik. Foto: Erakogu

Täna läheb Kanal 2 haaravas mälumängusaates «Mis? Kus? Millal?» televaatajate vastu lahingusse võib öelda et lausa Järvamaa oma võistkond.

Tarkade leeri kuuluvad Järva-Jaani vallavalitsuse arendusnõunik, võistkonna kapten Arlet Palmiste, Paides elav Kuma raadio uudistetoimetaja Maarit Nõmm, Karedal elav suhtekorraldaja Urmas Glase ja endine Ambla vallavanem, praegu küll Tapa vallavanem Alari Kirt.

Veel kuuluvad võistkonda Eesti Ekspressi ajakirjanik Janar Filippov ja riigikogu liige Andrei Korobeinik.

Näitejuhtimise eriala lõpetanud Arlet Palmiste on mees nagu Hunt Kriimsilm. Lisaks tööle vallavalitsuses on ta ka õhtujuht, harrastuslaulja ja -näitleja, aga ka telesaadete publikusoojendaja. Veel on Palmiste korraldanud viis aastat ülejärvamaalist mälumängusarja «Järva kilb» ja käib mälumänguvõistlustel.

«Mis? Kus? Millal?» saatesse tõi Palmistet suur kirg mälumängu vastu ja soov seda mõnusat harivat harrastust laiemalt tutvustada. Oma tugevateks külgedeks peab ta humanitaarteemasid, nagu kultuur, ajalugu, sport ja varia. «Aga erinevatel Eesti teemadel olen valmis alati löögi enda peale võtma,» lisas ta.

Ühes on Palmiste kindel: kiirvastustega ei tohi saates kiirustada. «Algul tuleb rääkida, mida sülg suhu toob, ja siis leida pakutud ideedest see õige vastus,» selgitab ta. «Vaistu tuleb usaldada, sest tavaliselt on esimene arvamus õige, kuigi sa ei teagi, miks ta õige on.»

Palmiste meelest on nende võistkond lustlik, sõbralik ja ilmselt osalevatest satsidest kõige noorem. «Meist ei ole keegi elukutseline mälumängur, kõigil on see pigem meeldiv harrastus,» tutvustas ta. «See on hea, et kolm meist on ajakirjanikud, mis eeldab pidevat elu ja oluga kursis olekut. Sisesuhtluseks on ka oluline, et kolm meist on ametnikud, seega sarnase maailmavaatega.»

Just lai silmaring ja tugev sisemine energia on see, mis Palmiste meelest võib võistkonna poolfinaali viia.

Praegu on mälumängusaate «Mis? Kus? Millal?» poolfinaali pääsenud eelmisel pühapäeval telelahingust võidukana väljunud Tiit Naaritsa võistkond, kes võitis televaatajaid 6:3.

Kindlalt on pääsenud kolme parema hulka Jaan Alliku võistkond, kes seljatas televaatajad sama skooriga. Kas poolfinaali pääseb ka Arlet Palmiste võistkond, selgub pühapäeval kell 20 Kanal 2s. (JT)

SAADE

«Mis? Kus? Millal?» saates peab tarkade võistkond vastama televaatajate saadetud põnevatele küsimustele.

Erinevalt tavamälumängudest võimaldavad «Mis? Kus? Millal?» küsimused loogilist ja loomingulist tuletamist ega eelda täpseid faktiteadmisi. Kui võistkond ei suuda küsimusele minuti jooksul õigesti vastata, võidab selle autor kuni 700 eurot puhtalt kätte.

Küsimusi tuleb saata aadressil kysimus@kanal2.ee või täites ankeedi Kanal 2 kodulehel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles