Kitarritarvikute müügiedu tõi teise koha

Merit Männi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vennad Rainer (vasakul) ja Ragnar Lusmägi kandsid äriideede konkursi finaalis plektroni uusima kujundusega särke.
Vennad Rainer (vasakul) ja Ragnar Lusmägi kandsid äriideede konkursi finaalis plektroni uusima kujundusega särke. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Kolmapäeval toimus Haapsalus 17. Eesti õpilasfirmade võistlus, kus juba varasemalt oma edulooga laineid löönud Paide õpilasfirma Lusmägi ei jäänud tühjade kätega ka seekord. Haapsalust naaseti teise koha ja eriauhinnaga.

Esikoha vääriliseks tunnistas žürii õpilasfirma Kolm Põrsakest Hugo Treffneri Gümnaasiumist. Firma tegeleb laste ja täiskasvanute üritustele harivate ning kaasahaaravate füüsika- ja keemia-showde korraldamisega.

Teise koha saanud kitarritarvikute müügiga tegelev firma Lusmägi on kliente leidnud nii Eestis kui ka Jaapanis ning mitmes Euroopa riigis. Võistluse kolmas koht läks Tallinna 21. kooli õpilasfirmale KELM, kes on spetsialiseerunud kiirkohtinguteenuse pakkumisele.

Õpilasfirma Lusmägi sai ka konsultatsioonifirma Ernst & Young eripreemia.

Žürii esimehe Peeter Tohveri sõnul oli tegemist tasavägise võistlusega, kus kõik õpilasfirmad suutsid end näidata heast küljest. «Žürii jõudis lõpuks üksmeelsele otsusele, kuid suureks rõõmuks tõdesime, et vahed esimeste vahel olid tõesti väikesed,» kommenteeris Tohver ning lisas, et Eesti ettevõtlusel on oodata tugevat järelkasvu.

Õpilasfirmade võistluse võitja sõidab Eestit esindama suvel toimuvale Euroopa õpilasfirmade võistlusele Londonisse, järgmisel aastal peetakse see võitlus Tallinnas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles