Kiirlaskumine peidab endas ohte

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Türi–Tori kiirlaskumise esimesed kilomeetrid võivad algajate jaoks osutuda üsna keerulisteks. Üheks ohukohaks on näiteks Türi vana raudteesild, millele juhib tähelepanu ka Koit Raud.
Türi–Tori kiirlaskumise esimesed kilomeetrid võivad algajate jaoks osutuda üsna keerulisteks. Üheks ohukohaks on näiteks Türi vana raudteesild, millele juhib tähelepanu ka Koit Raud. Foto: Kristo Kivisoo / Järva Teataja

Laupäeval Pärnu jõel (kl 8 Veskisillalt ja kl 10 Kurgjalt) sõidetav neljas aerutamismaraton «Türi–Tori kiirlaskumine» toob starti vähemalt 100 paatkonda.

Kolmapäevase seisuga plaanib lühikesel maad läbida 22 ja pikka maad 78 paatkonda. Korraldaja Koit Raud Matkahundist ütles, et need arvud pole lõplikud ning suure tõenäosusega lisandub nii-öelda viimase hetke osalejaid. «Varasemate aastatega võrreldes on osalejate arv tavapärane või pisut suurem,» hindas ta. «Usun, et kasvuruumi on üritusel veelgi, näiteks lühemal maal on eelmistest kordadest tunduvalt rohkem osalejaid. See näitab, et inimesed julgevad tulla ja proovida.»

Et Pärnu jõgi oli kuu keskel veel suures osas jää all, oli Raua selgitusel sundkäik üritus kaks nädalat edasi lükata. Seega võisid ka aprilli ilusad ilmad kanuutajaile lisa tuua, kuigi teisalt olid hiljem stardimaksud kõige suuremad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles