Reedel näeb Järva-Jaanis päästetehnikat

Merili Nikkolo
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Laupäeval saavad Järva-Jaanis toimuval Päästeliidu kolmandal üldkogul kokku vabatahtlike päästeühingute juhid kogu Eestist.

Kuid huvitavat hakkab Järva-Jaanis toimuma juba täna. Reede õhtul alates kella kuuest toimub Järva-Jaani vanatehnika platsil päästetehnika esitlus. Kõik huvilised saavad näha, kuidas kannatanut hüdrauliliste lõikeriistadega avariilisest autost kätte saada ning põlevat sõiduautot kustutada. Samuti tutvustatakse Hooligan kangi kasutamise võimalusi, uut tüüpi hingamisaparaate ja termokaameraga soojuspildi kuvamist.

Laupäevasel üldkogul arutatakse ühingute tegevuse päevaprobleeme, kinnitatakse vabatahtliku päästeala visiooni dokument ja valitakse järgmiseks kolmeks aastaks Päästeliidu eesmärke ellu viiv nõukogu.

Üldkogul osalevad külalistena päästeameti ja siseministeeriumi esindajad. Ettekandega elukutseliste ja vabatahtlike päästjate koostöösuundadest esineb päästeameti uus peadirektor Kuno Tammearu. Riigi nägemusest vabatahtliku pääste 2013. ja 2014 . aasta arengutes annab ülevaate siseministeeriumi pääste- ja kriisireguleerimispoliitika osakonna juhataja Priit Laaniste. Skype teel edastab oma tervitussõnad siseministeeriumi kantsler Leif Kalev.

Päästeliit ühendab 68 maa- ja merepäästega tegelevat ühingut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles