Läbi ooperi tähtede poole

Merit Männi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kes tahab saada ooperistaariks? Jaatavalt vastavad kõik kaksteist OPERAtsioon VOX kaksteist kursuslast. Kes neist pälvib õppestipendiumi, selgub mai alguses.
Kes tahab saada ooperistaariks? Jaatavalt vastavad kõik kaksteist OPERAtsioon VOX kaksteist kursuslast. Kes neist pälvib õppestipendiumi, selgub mai alguses. Foto: Erakogu

Vastukaaluks kõiksugustele superstaariotsingutele algatas Rahvusooper Estonia möödunud sügisel konkursi lootustandvate noorte ooperilauljate välja selgitamiseks. Tuntud laulukantsist Järvamaalt püüdlevad oma unistuse poole kaks noort.

«Teeme nüüd nii, et te kujutate ette, nagu olete maal vanaema juures ja aitate kuurikatuselt lund lükata. Äkki näete, et vanaema on vaja kukkuva jääpurika eest hoiatada. Palun – lava on teie, näidake mida oskate.»

Nii juhendas rahvusooper Estonia lavastaja Neeme Kuningas kolme neidu, kes eelmise aasta sügisel pingutasid Paide kultuurikeskuse laval selle nimel, et pääseda osalema Rahvusooperi algatatud konkursil «OPERAtsioon VOX!». Ja neiud pingutasid, küll veidi ebalevalt ja ehk kartlikultki, sest saalis istusid lisaks Kuningale mitmed nõudliku ilmega häälekoolitajad ja kontsertmeistrid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles