Ooperimaja sai selgeks seest ja väljast

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Noored vokaalartistid said rahvusooper Estonis koolitust  Eesti parimatelt erialaspetsialistidelt, õpiti ka itaalia keelt.

Rahvusooper Estonia alustas septembris projektiga, et leida oma ridadesse uusi ooperihääli. Koostöös Eesti Muusikaõpetajate Liiduga loodud programmi «OPERAtsioon VOX!» eesmärgiks on leida ja tõsta avalikkuse ette Eesti noori vokaalandeid, anda neile spetsiaalset koolitust ja premeerida parimaid stipendiumidega õpingute jätkamiseks nii Eesti Muusika- ja teatriakadeemias kui ka välismaa mainekate pedagoogide juures.

Selleks kuulutati konkurss 16- kuni 21aastastele hea häälematerjali ja muusikaliste eeldustega noortele, kes võiksid tulevikus töötada ooperilauljatena nii meil kui ka välismaistel ooperilavadel. Programmi patroon on laulja Jassi Zahharov ning programmi juht lavastaja Neeme Kuningas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles