Kampaania juhib tähelepanu ohutusele raudteel

Merit Männi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sellel nädalal alustas MTÜ Operation Lifesaver Estonia koostöös Tehnilise Järelevalve Ameti ning Politsei – ja Piirivalveametiga kampaaniat „Lase rong läbi!“, kutsudes liiklejaid ettevaatlikkusele seoses suurenevate kiirustega raudteel.

Korraldajate sõnul on kampaania eesmärgiks pöörata liiklejate tähelepanu aasta teisest poolest Eesti raudteel liikuma hakkavate uute reisirongidega kaasnevatele ohtudele.
„Kuigi uued reisirongid on oluliselt mugavamad ja kiiremad, toob nende kasutuselevõtt liiklejatele kaasa ka tavapärase liikluskeskkonna muutuse,“ selgitas MTÜ Operation Lifesaver Estonia juhatuse esimees Tamo Vahemets. „Kui seni on jalakäijad ja autojuhid harjunud maksimaalselt 120 km/h liikuvate raudteesõidukitega, siis uute kiirustega kihutavate reisirongidega arvestamine on täiesti uus kogemus. Pealegi on uued rongid vanadest ka tunduvalt vaiksemad. See aga tähendab, et kohtumine rongiga võib aset leida oluliselt varem kui arvati ja tuua hooletule liiklejale kaasa kurvad tagajärjed.“
Tehnilise Järelevalve Ameti peadirektori asetäitja Anvar Salometsa sõnul on raudteel toimunud õnnetuste arv viimastel aastatel vähenenud – eelmisel aastal registreeriti raudteel kokku 16 õnnetusjuhtumit, mida on pea poole võrra vähem, kui 2011. aastal.
Raudteeohutusnädala kampaaniat toetab ka Politsei- ja Piirivalveamet, kes korraldab nädala jooksul ülesõidukohtadel järelevalvet.
Raudteeohutusnädala raames paigaldatakse linnaruumi kampaania plakatid ning viiakse koolides läbi veel raudteeohutusalaseid esitlusi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles