Ohutusõpe algab juba lasteaiast

Merit Männi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edelaraudtee diiselrong.
Edelaraudtee diiselrong. Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Järvamaa noorsoopolitseinikud külastavad sel nädalal Paide lasteaedu, et õpetada koolieelikuid ohutult raudteed ületama.

Vanemkomissari Malle Hermansoni sõnul räägivad fooripoisid lastele raudteel valitsevatest ohtudest, samuti on reedeks planeeritud ühine rongisõit Türilt Kärusse ja tagasi
Pärast rongisõitu joonistavad lapsed õpitust ja reisist pilte. «Projekti lõpetab tänuüritus, kuhu kutsutakse umbes kümme tublimatest tublimat last,» lisas Hermanson.
Hermansoni ütlust mööda õpetasid politseinikud projektiga «Sina saad» eelmisel aastal raudteeohutust Türi mudilastele, sel aastal aga ligi sajale Paide koolieelikule. "Selline projekt on Järvamaal teist aastat ja järgmisel aastal plaanime minna Aravete kanti," täpsustas Hermanson.
Projekti "Sina saad" koostööpartnerid ja kaasfinantseerijad on Operation Lifesaver Estonia, PPA Lääne prefektuuri Paide politseijaoskond, Edelaraudtee, Paide Reval Kondiiter kohvik, Paide linna lasteaiad ning lapsevanemad. Projekt on kõigile osalejatele tasuta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles