Vaata Eesti Minutile laekunud Järvamaa fotosid

Merili Nikkolo
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Birgit Itse/Järva Teataja

President Toomas Hendrik Ilves andis Eesti Rahva Muuseumi pidulikul nurgakivitseremoonial muuseumi esindajale üle karbi Eesti Minuti aktsioonil tehtud 7617 fotoga. Samaaegselt fotode üleandmisega avas korraldustoimkond ka Eesti Minuti kodulehel fotobaasi (vaata www.eestiminut.ee), kust saab fotosid vaadata maakondade kaupa.
«Ongi ajalugu tehtud,» ütleb aktsiooni projektijuht, EPFLi juhatuse liige Raigo Pajula.

Eesti Pressifotograafide Liidu ja riigikantselei korraldatud üle-eestilisel ühispildistamise aktsioonil oli 7617 osalejat. Pildistati Eesti Vabariigi 95. aasta sünnipäeval ühe minuti jooksul, ajavahemikul 13.00-13.01
Korraldajate eesmärk oli jäädvustada Eesti Vabariigi 95. aasta sünnipäeva, et ka järeltulevad põlved kogeksid seda hetke ja ajastut.
Fotoaktsioon tuleb kordamisele viie aasta pärast, kui tähistame Eesti Vabariigi 100. sünnipäeva. Aktsioonidest sünnib suur välinäitus ja fotoalbum.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles