Luureretkel näidati vastupidavust

Merit Männi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võidukas Koeru 8 võistkond saab end tõestada ka Pärnumaal toimuval vabariiklikul luurevõistlusel "Ernake"
Võidukas Koeru 8 võistkond saab end tõestada ka Pärnumaal toimuval vabariiklikul luurevõistlusel "Ernake" Foto: Erakogu

Reedel ja laupäeval  toimus Koigi vallas noorte kotkaste ja kodutütarde võistlusmatk «Luureretk 2013». Erakordselt hästi lõppes võistlusmäng koerulaste jaoks - neile jagus rohkelt esikolmikukohti.

Kolmes vanuseastmes osales kokku 30 võistkonda 117 võistlejaga. Koeru keskkooli huvijuht Kirsika Ilmjärv märkis, et ükski tiim võistlust ei katkestanud, küll aga vajas üks vanema ja üks keskmise vanuserühma võistkond väikest motivatsioonisüsti rajal, et üheskoos lõpuni minna.
Kontrollpunktides tuli noortel täita erinevaid ülesandeid. Suurim väljakutse oli seatud vanema vanuserühma võistlejatele, neil tuli ligikaudu 22 kilomeetri pikkusel võistlusrajal läbida 13 kontrollpunkti. "Kontrolliti nende meditsiinialaseid teadmisi, samuti pidid nad näiteks kokku panema hakklihamasina. Metsas ööbimiseks pidid noored püstitama telklaagri ja kokku olid nad rajal ligikaudu 24 tundi," selgitas Ilmjärv.
Luureretke peakorraldajad olid Kaitseliidu Järva maleva noorteinstruktorid Mare Hendrikson, Urmas Piigert, peakohtunik Gunnar Vooremäe.

Tulemused:
7-10aastased:
I koht „Luureviirus“, Paide (Maarja - Marleen Rullinkoff, Iris Arold, Hanna Mändmaa, Renne Ploom)
II koht „Väiksed vaprad" Paide (Viktoria Abaškina, Kristiina Pärl, Sirle Talimaa, Eleri Savi)
III koht „Matkasellid“ Paide (Elizabeth Kattai, Keity Kinkmann, Elo Ann Koplik, Kassandra Abaškina)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles