Ooperistaariks pürgijad jõuavad lõppvaatuseni

Merit Männi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kes tahab saada ooperistaariks? Jaatavalt vastavad kõik kaksteist OPERAtsioon VOX kaksteist kursuslast. Kes neist pälvib õppestipendiumi, selgub mai alguses.
Kes tahab saada ooperistaariks? Jaatavalt vastavad kõik kaksteist OPERAtsioon VOX kaksteist kursuslast. Kes neist pälvib õppestipendiumi, selgub mai alguses. Foto: Erakogu

Esmaspäeval kell 15 toimub Rahvusooper Estonia teatrisaalis noorte lauljate koolitusprogrammi OPERAtsioon VOX lõpuetendus, kus lavale astuvad ka Järvamaa noored muusikud Mariliis Einma ja Rein Saar.

Noored astuvad esmakordselt publiku ette Estonia suurel laval, näidates et raskusi ei valmista ei Shakespeare’i, Händeli, Mozarti, Verdi, Brahmsi, Schuberti, Tšaikovski, Šostakovitši, Bernsteini, Kappide ega Hindpere looming. Lõpuetenduse on lavastanud kursuse juhendaja Neeme Kuningas ning lavale astuvad Egert Aviste, Mariliis Einma, Hanna Maarja Kangur, Tambet Kikas, Hanna Kivila, Kadri Kuusk, Helen Männik, Elina Netšajeva, Raiko Raalik, Rael Rent, Rein Saar ja Edgar Tereping.

2012. aasta sügisel käivitus koostöös Eesti Muusikaõpetajate Liiduga projekt OPERAtsioon VOX, mis otsis hea hääle ja julge esinemislaadiga musikaalseid noori, kellele seitsme kuu jooksul anda esmane sissejuhatus ooperilaulja elukutsesse. Rahvusooper Estonia solistide, lavastajate, tantsijate, kontsertmeistrite ja dirigentide käe all õpiti laulmist, näitlejameisterlikkust, plastikat, kõnetehnikat, itaalia keelt, võitlus- ja tantsukunsti jpm. Parimatele antakse võimalus õpingute jätkamiseks nii Eesti kui ka välismaa mainekate pedagoogide juures.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles