Kodanikualgatus pakub võimalusi maailma muuta

Birgit Itse
, Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kristo Kivisoo / Järva Teataja

Järvamaal hulk pühendunud inimesi, kes hoolivad ja panustavad kogukonna arendamisse ja paremaks muutmisse., usub Järvamaa Arenduskeskuse konsultant Maiko Kesküla. Täna kohtuvad need inimesed Türil insipiratsioonipäeval. 

Järvamaa tugevuseks kodanikualgatuse valdkonnas peab Kesküla seda, et siin on palju inimesi, kes on võimelised muutusi ellu viima. «Nad näevad koha potentsiaali ja viivad oma nägemusi ellu sõltumata sellest, kas see tegevus on kasumlik või mitte. Mõnel juhul võib algatus olla ka tavamõistes väga ebapraktiline,» viitas ta näiteks kahele taastatud veskile. "Selleks, et ühiskonda arendada ja paremaks muuta, on aga vajalik nende inimeste arvu suurendamine," arutles Kesküla.

Järvamaa Arenduskeskus korraldabki täna, 7.mail Türi kultuurimajas inspiratsioonipäeva kõigile kodanikualgatusest huvitatutele. Arenduskeskuse konsultandi sõnul on päev mõeldud rohkem neile, kellel kokkupuude kodanikualgatusega on alles põgus või pole seda üldse.«Soovime neid inspireerida ja näidata millised võimalused on Järvamaal kodanikualgatuses kaasa lüüa,» selgitas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles