Euroopa päeval saab teadmisi testida

Merit Männi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bernart Fausi ja Alex Ruizi teekond läbi Euroopa.
Bernart Fausi ja Alex Ruizi teekond läbi Euroopa. Foto: Erakogu

Euroopa Komisjoni Eesti esindus koostöös Vikerraadioga kutsub Euroopa päeval, 9. mail, osalema mälumängus. Võistlus kuulutatakse välja "Vikerhommiku" saates kell 9.15 ja Vikerraadio koduleheküljel avaneb mälumängu erilehekülg.

Võisteldakse kolmes kategoorias: põhikooliõpilased, gümnaasiumiõpilased ja täiskasvanud, ning vastata tuleb kümnele Euroopa Liitu puudutavale küsimusele, valides vastusevariantide vahel. Mänguhuvilistel tasuks keskenduda Euroopa Liidu ajaloo põhisündmustele, vaadata üle pildid Euroopa Liidu juhtidest ja sümboolikast, tuletada meelde lähitulevikus ELiga ühinevate riikide ajalugu ja liikmesriikide valitsusjuhid.
Küsimustele on aega vastata kuni kella 10ni. Kell 10.05 algavas "Huvitajas" loetakse ette õiged vastused koos kommentaaridega, tehakse võistlusest kokkuvõte ja kuulutatakse välja parimad. Stuudios on küsimuste koostajad Hannes Rumm ja Erkki Bahovski, saatejuht on Madis Kimmel. Auhinnad võitjatele paneb välja Euroopa Komisjoni esindus Eestis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles