Raekoda saab ruutkoodi

Birgit Itse
, Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paide raekoda.
Paide raekoda. Foto: Tiit Reinberg

Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse (EAS) ja Muinsuskaitseameti koostöös saavad 105 kultuurimälestist ruutkoodi. Esimese ja esialgu ainsa mälestisena Järvamaal saab vastava koodi Paide raekoda.

Koodid viivad otse vastava objekti alamlehele turismiinfoportaalides www.visitestonia.com ja www.puhkaeestis.ee. Korraldajate kinnitusel jõuab kood raekoja seinale maikuu jooksul.

Sildid QR-koodidega kleebitakse sõltuvalt objektist kas hoone sisemusse, välisseinale või välisele infotahvlile. Kõik inimesed, kes on varustatud kas nutitelefoni või tahvelarvutiga, saavad QR-koodi abil teada objekti ajaloo, väärtuse ja muud huvitavat lisainfot.

EASi turismiarenduskeskuse direktor Tarmo Mutso ütlust mööda pidi objekt tähistuse saamiseks kuuluma riiklike kultuurimälestiste hulka ning olema kuvatud riiklikus turismiportaalis. «See tähendab, et objektid on potentsiaalselt suure turismihuviga,“ selgitas ta.

Muinsuskaitseameti peadirektor Kalev Uustalu avaldas lootust, et koostöö EASiga paneb aluse palju laiemale teavitusele. «Eks mälestisi ja muid huvitavaid objekte ole ju veel, mis vääriks laiemat tutvustamist,“ lisas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles