Türi koduaedades avatakse kohvikud

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pannkook maasikamoosiga.
Pannkook maasikamoosiga. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Nädalavahetusel toimuva maakondliku laulu- ja tantsupeo raames on Türit väisavatel külalistel hea võimalus korraks aeg maha võtta ja mõnda spetsiaalselt selleks päevaks avatud kohvikusse sisse astuda, kirjutab Türi Rahvaleht.

Praeguse seisuga on teada kaks kohvikut, kus külastajad kerget kehakinnitust võtta saavad. Aadressil Vabriku 8 asub perekond Lohvarti koduaed, kus 30. mail kella 12-17ni pakutakse pannkooke ning teed ja kohvi.

Võõrustaja Liivi Lohvart ütles, et Kevadpealinna toimkonna poolt välja käidud aiakohviku idee tundus talle huvitav väljakutse, kuid ta võttis ka veidi mõtlemisaega. «Kindlasti on see pingutust nõudev ettevõtmine kuid püüame igati, et külastajad rahule jääksid,» märkis ta. Lohvartite pere plaanib pakkuda nii soolase kui magusa täidisega pannkooke, seda kõike sümboolse hinna eest.

Küpsetamine toimub kliendi silme all - aias asuva väliköögi pliidil. Et kõik ikka sujuks, on peretütar Janell appi kutsunud mõned tuttavad. «Eks väikese ooteajaga peab ikka arvestama, aga nälga ei jäeta kedagi,» kinnitas ta.

Teine aiakohvik nimega «Kui Kungla rahvas...» avab oma uksed aadressil Kungla 6, kus perekond Särkinen pakub nii soolaseid kui magusaid suupisteid. Sulo Särkinen selgitas, et menüüs on muuhulgas kohupiimakook. «Aga pakume ka grillvorstikesi. (JT)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles