Sajakilomeetrine rattaretk ootab osalejaid

Merili Nikkolo
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Erakogu

Tänavu toimub juba viiendat korda Järvamaalt pärit sõjamehe admiral Johan Pitka auks korraldatav rattaretk, mis viib üheaegselt nii Paidest kui Türilt startivad retkelised Alansi külla Harjumaale Pitka viimasesse puhkepaika.
Rattamatkal osalejatel palutakse end Järva malevas registreerida hiljemalt 31. maiks.

Rattamatk stardib 8. juuni varahommikul kell 7 üheaegselt nii Paide vana rahvamaja kui Järva maleva staabi juurest Türilt. Edasi liigutakse Väätsale, kus retkeseltskonnad ühinevad ning jätkavad ligikaudu 50 kilomeetrist teekonda mööda kruusa- ning rattasõiduks sobivaid metsateid Harjumaale Alansi külla, et admiral Pitka teadaolevale hukkumispaigale kõigi järvamaalaste nimel järjekordne, sedakorda juba viies tammepuu istutada.
Peale admiral Pitka auks järjekordse tamme istutamist istub retkeseltskond taaskord sadulasse, et tagasi kodumaakonda sõita. Retkele on oodatud kõik rattasõbrad, kes leiavad endas valmidust ning jaksu edasi-tagasi ligikaudu 100 km pikkuseks sõiduks. Orienteeruvalt ollakse
tagasi Paides ja Türil kella viieks kuueks õhtul.
Rattaretkel osaleda soovijatel palutakse end 31. maiks registreerida Järva maleva staabi korrapidaja juures telefonil 717 9749 või välkpostitsi kp.jarva@kaitseliit.ee
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles