Monument kerkib annetuste najal

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Türi kultuurimaja juurde kuu lõpuks kerkiva Lihtsate Väärtuste monumendi paigaldamiseks on ettevalmistustööd juba alanud.

Türi kultuurimaja esisele muruplatsile on kaevatud auk mälestussamba aluse paigaldamiseks. Idee autor Sandra Allemann selgitas, et monument peab olema valmis neljapäevaks, kuid avamine tuleb hiljem.

Inspiratsiooni sai Eesti kunstiakadeemias klaasikunstnikuks õppiv Allemann vanaema kootud kaltsuvaipadest, mille värviliste ridade vahele on ta aegade jooksul argimuresid kudunud.

Lihtsate Väärtuste monument on Allemanni selgitusel kõigile neile, kes selle ridu lugedes tunnevad ära tuttavad eluvaated. Monumendi mõte on leida elujaatust ja elurõõmu ning pöörata tähelepanu sellele, mis tegelikult elus oluline on.

Monumendi toetuseks koguti raha annetuskeskkonnas hooandja.ee ja heategevuskontserdiga ja seda on kokku rohkem kui 4000 eurot. (JT)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles