Koigi valla pärandkultuurikuu sai alguse...

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ene Pedak

Koigi valla pärandkultuurikuu sai alguse Järvamaa muuseumis, mil kuu algul seati sisse Koigi valda tutvustav näitus. Muuseumiööl kõneles seal vallavanem Kristjan Kõljalg ja laulsid kultuuriseltsi taidlejad.

Valla pärandkultuuri päev oli üleeile Päinurmes, kus pärandi hõngu oli kandmas päinurmelaste oma kätega ehitatud kultuurimaja. Päeva juhtis koduloomuuseumi rajaja, praegu  ajalootudeng Ründo Mülts. Tervitustega esinesid Järva maavanem Tiina Oraste, Koigi vallavanem Kristjan Kõljalg ja Päinurme külaseltsi juht Lea Traks.

Päinurme põlise tamme asemele istutati kaks uut tamme. Ühe tamme panid mulda Päinurme internaatkooli direktor Eevi Tüüna, kohaliku rahva esindaja Margus Lääts ja Päinurme külaseltsi juhatuse esimees Lea Traks. Teise tamme istutasid maavanem Tiina Oraste, Koeru esindaja Uno Aan ja Koigi vallavanem Kristjan Kõljalg (pildil).

Seminaril esinesid kirjandusmuuseumi vanemteadur Mall Hiiemäe ja keskkonnateabe spetsialist Raido Kont. Pärast seminari avasid uksed töötoad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles