Väikelinna galeriid hinnatakse kaugemalgi

Merit Männi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kristo Kivisoo / Järva Teataja

Kolm aastat tagasi koos uue kultuurimajaga külastajaile uksed avanud Türi kunstigalerii on lühikese aja jooksul saanud populaarseks näitusepaigaks, mida hinnatakse ka väljaspool Järvamaa piire.

Türi Kultuurimaja direktor Ülle Välimäe sõnul taotleti 2013. aasta kunstivaldkonna toetusprogrammist galerii näitustegevuse korraldamiseks ligi 2400 eurot. „Kunstigalerii komisjon otsustas meie väikest, väga professionaalse koostöövõrgustiku ja huvitava programmiga galerii tegevust toetada 2200 euroga,“ lisas Välimäe. Komisjon soovitas teha veelgi aktiivsemat koostööd nii Tallinna kui Tartu näitusorganisatsioonidega näituseprojektide ülevõtmiseks, kaasates laiemat valikut Eesti tänasest kunstist koos vastavate haridusprogrammidega.

Näitusetegevust korraldab kuraator Tiit Jaanson, möödunud aastal oli Türi Kultuurimaja galeriis kokku kümme erinevat väljapanekut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles